Pyszne vege danie 🥬☘️

Makaron ryżowy z tofu i fasolka szparagowa 🍜🍜🍜

 

Potrzebujesz:

-600 gramów fasolki

-180 gramów tofu naturalnego

-3 cebule

-300 gramów pieczarek

-4 ząbki czosnku

-4 plasterki papryczki jalapeno

-3 plasterki imbiru

-200 gramów makaronu ryżowego

-250 ml mleczka kokosowego

-Kilka kropel sosu sojowego

1644 kcal B:53g W:210g T:63g

 

Sposób przygotowania:

Przepis na 4 osoby! Fasolkę szparagowa gotujemy do miękkości.

Cebulkę kroimy w kosteczkę podsmażamy na patelni.

Pieczarki kroimy w plasterki dodajemy do cebulki i smażymy.

Tofu kroimy w kostkę i smażymy na oddzielnej patelni.

Łączymy pieczarki, cebulkę, tofu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany drobno imbir, a także posiekana papryczkę. Dodajemy ugotowana fasolkę, dodajemy mleczko kokosowe.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu dodajemy następnie do reszty składników.

Doprawiamy: solą, pieprzem, ziołami tajskimi, papryka ostra, sos sojowy.

Można dodać troszkę ajwaru lub sosu pomidorowego ostrego dla podbicia smaku 🙂

TIPY: cebulkę smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, kiedy dodamy pieczarki skrapiamy łyżką sosu sojowego i dusimy – pieczarki puszczą wodę – kiedy to się stanie zdejmujemy pokrywkę i czekamy aż woda odparuje. W ten sposób zmniejszamy ilość użytego tłuszczu do smażenia.

Close
Cennik
  • Pojedynczy trening personalny 180 zł
  • Pakiet 10 treningów 1700 zł
  • Zajęcia grupowe: w zależności od klubu: multisport/50zł +/-

 

Odbierz konsultację w cenie 100zł

Lokalizacje WROCŁAW
  1. Well Fitness – Podwale 83
  2. Body Change Center – Ciepła10a
  3. Samuraj Tym – ul. Bałtycka 19
  4. Fit Strefa – Kiełczów, Wrocławska 44
  5. N11 – Nektarowa 11
Our socials
About