Naleśniki z maki ryżowej z bananem w środku 💛🍌
Ciasto:
– 100 gramów maki ryżowej (lub innej)
– 1 jajko
– 1 białko jaja kurzego
– 100 ml mleka
– ok. 50 ml woda gazowana (tak aby była konsystencja idealna)
banan lub dwa
Cała reszta:
– jogurt (150-200 g)
– białko (u nas wpc smak rurka z kremem ok. 30g)
– gorzka czekolada ok. 40 g
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto wrzuć do jednej miski, wymieszaj wszystko dokładnie.
Naleśniki smaż bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej
Banana dzielimy na trzy części wzdłuż banana, wkładamy jedna cześć na jeden naleśnik i zawijamy tak ja na zdjęciu.
Jogurt mieszamy z wpc aby powstała jednolita masa, czekoladę rozpuszczamy i polewamy naleśniki ☺
Odbierz konsultację w cenie 100zł